Tre skäl att välja Täby Yrkesgymnasium:

• Verklighetsanknytning: Nära kopplingar till arbetslivet
  • Gemenskap: Lär känna dina skolkamrater och ha kul tillsammans
  • Långsiktighet: En friskola som ser till att du får den utbildning du ska ha

En långsiktig utbildning

Vi tänker på din framtid. Din utbildning ska vara aktuell, relevant och hållbar.

En god gemenskap

Täby Yrkesgymnasium är en liten skola där alla känner varandra. Det är en skola med gemenskap, som eleverna trivs på vilket är en grund för skolans arbetsmiljö och ditt lärande.

Välkommen till Täby Yrkesgymnasium!

Vi har höga förväntningar på våra elever och oss själva. Det betyder att vi utgår från att alla kan, vill och kommer lyckas. Tillgängligt lärande är våra ledord och det innebär att vi utgår från hur du kan utvecklas genom att vi gör lärande tillgängligt utifrån dina förutsättningar. Din utbildning ska vara rolig, lärorik och leda till en anställning. Vi har med lärlingsutbildning alltid en fot i verkligheten och det betyder att du som elev är en del av ditt yrke redan under skoltiden. Det leder till att de flesta av våra elever går direkt ut i anställning. Täby Yrkesgymnasium erbjuder alla inriktningar som ingår i det nationella Fordons- och transportprogrammet samt från hösten 2021 Hantverksprogrammet – Frisör, barberare och hår- och makeupstylist. Gymnasieutbildningen är treårig och från det andra året så är alla inriktningar på skolan lärlingsutbildningar. Du hittar Täby Yrkesgymnasium i ändamålsenliga lokaler två kilometer väster om Täby centrum, endast 100 meter från SL-trafikens busshållplats.

En närhet till branschen

Ett av Täby Yrkesgymnasiums mål är att kunna erbjuda sina elever så verklighetsanknuten utbildning som möjligt, vilket vi kan göra genom vårt nära samarbete med branschen. Det innebär att du som elev blir väl förberedd för arbetslivet redan under din utbildning. Du kommer alltid att studera en relevant utbildning som är riktad mot att kunna hjälpa dig in i arbetslivet direkt efter studenten.